Web Analytics Made Easy - Statcounter

 سید رضا فاطمی امین در پاسخ به سوال حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی درباره چرایی تعیین نشدن مدیران عامل شرکت های ایران خودرو و سایپا از سوی سهامداران افزود: در حال حاضر شرکت ایران خودرو 8 درصد بانک های صادرات، تجارت و ملت، 5.7 درصد سازمان گسترش، 25 درصد کروز و مجموعه آن، 3 درصد صندوق بازنشستگی، 5 درصد آتیه صبا، 5 درصد سرمایه گذاری ملی و 25 درصد خود سرمایه داری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: مجمع شرکت ایران خودرو مرداد سال 99 برگزار و در آن مجمع اعضایی به عنوان اعضای هیئت مدیره معرفی شدند که 2 سال اعتبار دارد. در آن زمان بانک‌های تجارت و ملی و صادرات سهامدار نبودند و مجمعی که در آینده برگزار می شود این مجمع تغییر خواهد کرد. این روالی که در گذشته بوده است کاملا قانونی بوده است و اگر مشکل داشت در انتخابات هیئت مدیره سازمان بازرسی و بورس به ان ورود می کرد.

فاطمی امین افزود: ما نباید بنگاه داری کنیم اما براساس قوانین قانون تجارت مجمع برگزار شده است و اشخاص حقوقی به عنوان هیئت مدیره مشخص شدند و در آن مقطع 2 صندلی از 5 صندلی در اختیار سازمان گسترش قرار گرفته است. به این دلیل که صندوق آتیه صبا وکالت دادند و این ترکیب شکل گرفت.

وی با اشاره به اینکه در شرکت سایپا نیز این وضعیت تکرار شده، افزود: در شرکت سایپا، سازمان گسترش 17 درصد، صندوق بازنشستگی فولاد 15.6 و بالغ بر 40 درصد خود سهامداری وجود دارد.

وزیرصمت، با بیان اینکه مجمع سایپا اردیبهشت ماه 1400 برگزار و در مجمع ترکیبی انتخاب و مدیرعامل را هیئت مدیره انتخاب کرده است، افزود: روالی که دراین مسیر انجام شده است انجام کاملا قانونی است اما اینکه 2 صندلی در ایران خودرو و چند صندلی در سایپا داریم این مسئله برای دولت زیبنده نیست.

وزیر صمت با اشاره به اینکه این وزارتخانه در تلاش است تا با دعوت از سرمایه گذاران سهام دولت را در این شرکت ها به شکل بلوکی واگذار کند، اظهار داشت: در حال مذاکره با سرمایه داران هستیم تا سهام دولت در این شرکت ها را به شکل بلوکی خریداری کند. چون اگر قرار باشد سهام به شکل خرد واگذار شود عملا سهامداران خرد نمی توانند در مدیریت آن نقش داشته باشند و این مجموعه ها با مشکلات مدیریتی جدی رو به رو می شوند.

وی تاکید کرد: ما می گوییم مجامع برگزار شده در مقاطعی که این مجامع برگزار شدند، قانونی بوده است اما دنبال اصلاح این موضوع هستیم./فارس

منبع: فردا

کلیدواژه: فاطمی امین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۶۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور وزیر صمت برای بررسی ارزخواری مونتاژکاران خودرو

به گزارش قدس آنلاین، روز گذشته علی آبادی وزیر صمت، درباره بیشتر بودن ارز تخصیصی به مونتاژ کاران خودرو نسبت به قطعه سازان گفت: من هم این را شنیده ام اما گزارش دقیقی در این زمینه دریافت نکرده ام. با این حال تیم کارشناسی مامور شده اند که این موضوع را بررسی کنند.

وی افزود: تلاش ما این است که بهره وری را در ظرفیت های کشور افزایش دهیم و در استفاده از منابع ارزی هم همین گونه است، بر همین اساس از شرکت ها خواسته ایم که پیش برنامه ای ارائه دهند و بگویند که ارز را برای چه کاری نیاز دارند، این ممکن است به کدورت برخی تولیدکنندگان انجامیده باشد و احساس کنند روند تخصیص ارز کند شده باشد. اما به نظر من این کار برای اینکه از منابع ارزی استفاده بهتری ببریم لازم و طبیعی است که روند تخصیص ارز را دچار کندی کرده باشد.

رانت ارزی مونتاژ کاران زیر نظر رسانه ها 

گفتنی است،  اخیراً گمرک ایران لیست ۱۰۰ واردکنندۀ نخست به‌لحاظ ارزش دلاری در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد، نکتۀ قابل‌توجهی که در این لیست و بین شرکت‌هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده‌اند به چشم می‌خورد، نقش پررنگ شرکت‌های خودروساز مونتاژی است.
همان‌طور که در پیوست شماره ۲ گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت‌کنندگان ارز در سال ۱۴۰۲ قرار دارند، به‌عنوان مثال در سال ۱۴۰۲ صنایع خودروسازی مدیران حدود ۱ میلیارد دلار، کرمان موتور حدود ۷۵۰ میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود ۶۳۵ میلیون دلار و بهمن موتور حدود ۴۰۰ میلیون دلار ارز دریافت کرده‌اند.

لازم به ذکر است این موضوع از دید رسانه ها دور نماند و با توجه به وضعیت ملتهب بازار خودرو و عدم برقراری ثبات در این بازار، این سوال توسط رسانه ها مطرح شد که لزوم تخصیص این میزان ارز به شرکت های مونتاژکار در شرایطی که شاهد تاثیر گذاری کم آن ها در بازار خودرو هستیم، چیست؟

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا
  • غافلگیری سایپا برای متقاضیان این خودرو
  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا+ قیمت
  • ورود بیش از ۵۰ درصد متانولی‌ها به حوزه بنزین
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارزخواری مونتاژکاران خودرو
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران خودرو
  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا+جدول
  • خودرو‌های سایپا، چشم «کره شمالی» را گرفت
  • حادثه دریایی جدید در غرب یمن
  • سایپا فراخوان داد / این افراد به سایت سایپا مراجعه کنند